Oudervereniging

Oudervereniging 2017-2018:

Voorzitter: Steven Vanherle

Leden van de oudervereniging zijn:

20141104_092657-225x300
Steven Vanherle (papa van Nina Vanherle)

Wat doen wij?

Rol en doelstelling
De oudervereniging is samengesteld uit een groep van geëngageerde ouders van kinderen van onze school “’De Hasselbraam”. Samen met de leerkrachten en directie willen zij meewerken aan de onderwijs- en opvoedkundige opdrachten, zij dragen op hun manier bij tot de dynamiek van De Hasselbraam. De oudervereniging is belangrijk voor onze school want zij vormt een forum waar ouders van gedachten kunnen wisselen.
Onze oudervereniging streeft er dan ook naar om de betrokkenheid van alle ouders bij de school te vergroten.

Oproep 
Om al deze activiteiten te kunnen organiseren hebben we handen nodig, veel handen. En alle hulp is welkom !
Niet iedereen voelt zich geroepen om een functie op te nemen binnen onze oudervereniging en aan alle vergaderingen deel te nemen. Maar misschien zijn er wel mama’s en/of papa’s die zich willen inzetten voor concrete projecten zoals de bouw van het decor voor het schoolfeest en/of de carnavalswagen, …  In de oudervereniging is plaats voor harde werkers, voor denkers, voor sporadische afwassers, voor handige Harry’s, … kortom : voor iedereen die ’De Hasselbraam een warm hart toedraagt.

Taken 
De belangrijkste taken van de oudervereniging kunnen we verdelen in 4 groepen :

  • ontmoeten: de oudervereniging organiseert regelmatig activiteiten waar ouders van ’De Hasselbraam elkaar kunnen ontmoeten. Denk maar aan het gezond ontbijt, de restaurantdag, de quiz, …
  • ondersteunen: de oudervereniging ondersteunt de werking van De Hasselbraam door de handen uit de mouwen te steken bij het schoolfeest, de komst van de Sint, allerlei klussen uit te voeren.
  • communiceren en informeren: de oudervereniging communiceert aan alle ouders over de activiteiten. Ze organiseert avonden over pedagogische thema’s zoals “opvoeden doe je elke dag” door dr. Lieve Swinnen en “veilig internetten”, maar ook de week van de gezonde voeding ligt helemaal in handen van de ouderraad.
  • adviseren: via de schoolraad* kan de oudervereniging belangrijke onderwerpen ter sprake brengen en ons advies verlenen over thema’s zoals de nieuwe kleuterklassen, …
* De schoolraad bestaat uit:
– vertegenwoordigers van het personeel
– vertegenwoordigers van de ouders
– leden van het schoolbestuur
Voor deze laatste taak is het belangrijk dat jullie als ouders van kinderen van ’De Hasselbraam de oudervereniging informeren over jullie wensen, behoeften, en eventuele knelpunten signaleren.